Om Kenneln

Vi som har Kennel Keen On heter Annika och Lelle Falheim och vi är bosatta i Älvkarleby. Annika är den som startat kenneln och Lelle har varit med sen 2016.


Kenneln har funnits sen 2002 då Annika tog sin första valpkull på tiken Fehér Macko Medea, Minna. 2009 byttes tiklinjen ut med Villa Rosas Shylah, Shylah, som tyvärr fick lämna oss hösten 2019 och det är den tiklinje vi fortfarande använder i vår avel.


Målsättningen med vår avel är att få fram hundar som fungerar som en härlig pigg och charmerande familjemedlem men som man även kan ställa ut, träna och tävla med om man nu har intresse att göra detta.

Från kenneln finns det hundar som blivit Utställningschampion, hundar som tävlat/tävlar Agility, Viltspår, Nosework, Lydnad och Rallylydnad. Det finns även tikar hos andra uppfödare som gått vidare i avel.

Men det viktigaste är att våra hundar fungerar i en familj och alla de situationer som vardagen kan erbjuda.

Vi har inga krav på våra valpköpare att de skall ställa ut eller tävla/träna men är det så att man vill göra det så stöttar vi och hjälper till så gott vi kan.


Tillsammans har vi erfarenhet av utställningar, viltspår, agility,lydnad, bruksgrenarna rapport och spår.

Vi är och har varit aktiva på olika vis inom "hundvärlden" och våra erfarenheter där är bla ordförande i en brukshundsklubb, styrelseledamot  i olika hundorganisationer, ringsekreterare, hundinstruktör, allmänlydnadsinstruktör, hundtrimmare, agilityinstruktör och viltspårsinstruktör. Vi tillsammans har en rätt bred erfarenhet om hundar och hundträning. Annika har även drivit ett eget hundtrim och hundtillbehörsbutik i Gävle.


Hundraser som passerat i våra familjer genom åren har bla varit Dobberman, Pudel, Tax, Boxer, Schäfer, Holländsk Herdehund, Galgo Espanol samt Italiensk Vinthund.

Hemma i vår flock nu finns Irish Softcoated Wheaten Terrier och Dvärgpudel.